De cançoners i violistes (quartet)

Para todos los públicos
Duración: 60 min aprox.

Sinopsi

Música antiga del Renaixement Espanyol: cançoners i llibres de violistes.

Programa

1a part

– Teresica hermana, Cançoner del Duc de Calàbria
– Pinguele respinguete, Cançoner de Palau
– Por unos puertos arriva, Cançoner de Palau
– Ai Pelayo, Cançoner del Duc de Calàbria
– Ay triste que vengo, J. De la Encina
– Ojos garços, Cançoner del Duc de Calàbria
– Mas vale trocar amor por dolores, Cançoner de Palau
– Oy comamos y bebamos, Cançoner de Palau

2a part

– Fantasia i Pavana, L. del Milà (c.1500-c.1561)
– Falai miña amor, L. del Milà
– Claros y frescos ríos, A. de Mudarra (c.1510-1580)
– Paseávase el rey moro, A. de Mudarra
– Calata a la spagnuola, J.A.Dalza (?-1508)
– Con qué la lavaré, M. de Fuenllana (c.1500-1579)
– Malferida va la garça, D. Pisador (c.1509-c.1557)

Componentes
Componentes

Andrea Adsuara Queralt

Neix a Faura. Estudia piano i flauta de bec a València. Aquesta última especialitat la cursa amb els prestigiosos professors Elizabeth *Volteche i David Antich, obtenint la màxima qualificació de la seva promoció.
Ha realitzat nombrosos cursos de Música Antiga amb un dels flautistes més virtuosos del món, Han *Tol ( Professor Conservatori Superior de Basilea), a Gijón, on van tocar la primera òpera escrita per una dona: La *Liberazione vaig donar *Ruggiero *dall’*isola d’ *Alcina de Francesca *Cacini en el teatre *Jovellanos de Gijón; diversos cursos amb el nostre valencià David Antich a Guadassuar, altres cursos en el Conservatori Superior de Saragossa amb Anna Amarguis, on també va rebre classes mestres de *Kees *Boeke, considerat un dels millors professors de flauta de bec del món.

Ha participat tocant com a flautista amb nombroses corals, ensembles de càmera, teatres…

Centra els seus estudis musicals cap a la docència i actualment és professora de piano, llenguatge musical i flauta de bec a l’Escola de Música “Camp de *Morverdre” del Port de Sagunt.

També ha impartit cursos d’estiu a la Universitat de Magisteri de València, diverses guarderies i escoles d’educació especial per a nens amb problemes d’aprenentatge.

Onofre Serer Olivares

Neix a Quart de Poblet (València). Comença els seus estudis musicals en la “Agrupació Musical l’Amistat” de la seva ciutat natal, en l’especialitat de percussió. Realitza el Grau Professional de música en el Conservatori Professional de Música “Mestre Molins” amb el professor Ismael Cortés, obtenint el Premi Extraordinari de finalització de Grau Professional. Ha realitzat cursos amb M. Ramada, J. L.González i R. Benavent (ORTVE), J. Bourgeois (timbalero O.Filharmònica Montecarlo), P. Spiesser (solista internacional), R. Mas (timbal solista RTVE) i R. Mayans.

Dins del camp de la música antiga col·labora amb “Menestrils del Duch” i Grup Vocal de càmera “Renaixença”. Al març de 2013 col·labora amb el departament de música antiga del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, oferint l’òpera “Orfeu” de *Monteverdi. Actualment rep classes del mestre Pedro Estevan. En l’àmbit pedagògic, imparteix classes de tabal en la Colla “Va de Bo” de Quart de Poblet i percussió en la “Associació Musical Centre Alsina” de València. És també pianista acompanyant de diverses corals, destacant el cor AAACEMA de València i l’*Escola Coral “*Veus Ajuntis” de Quart de Poblet, realitzant gires internacionals amb aquest últim. Finalitza els seus estudis de percussió amb excel·lent en el Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló amb el professor Lluis Marzal.

Araceli Batalla Salado

Natural de Vila-real, comença els seus estudis musicals de piano als nou anys en el Conservatori “Mestre *Goterris” de la seva ciutat natal, passant a realitzar el Grau Mitjà en el conservatori “Mestre Tárrega” de Castelló amb el professor Óscar Campos.

Posteriorment, accedeix al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló on cursa el Grau Superior de la mà de *Brenno *Ambrosini, alhora que comença els seus estudis oficials de Cant amb la professora Margarita Fernández, finalitzant els dos l’any 2006 amb excel·lents qualificacions.

Després realitza el Biennio Sperimentale en el Conservatori Benedetto Marcello de Venècia en l’especialitat de piano solista, amb el professor Giorgio Lovato, acabant amb les més altes qualificacions, a més de rebre una beca postmaster de l’Associació Lion’s Club.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb I. Kolodin, K. Popova, D. Kuyken, B. Ambrosini, G. Lovato, J. Mora, X. Piquer, C. Cruz, M. Korhonen, R. García, etc.

Com a solista, ha realitzat diversos recitals a Vila-real, Castelló, Vinaròs, Borriana, Alcudia, València, Albaida i altres llocs a Itàlia (Canossa, Pasiano vaig donar Pordenone, Venezia…) així com concerts de música de cambra amb la violoncel·lista Rocío Cintero o el trompetista Pau Botella entre uns altres.

Amb orquestra, ha tocat com a solista de l’Orquestra del teatre “La Fenice” de Venècia en el Teatre Malibran de la ciutat, tocant el “Concertino” de Jean Françaix, i amb l’orquestra de cambra resident del Palau de la Música de València “Collegium Instrumentale”, “Els quatre temperaments” de P. *Hindemith, dins del cicle d’abonament, concert que es va repetir a el “Auditori de Castelló” en el cicle “Gent d’*ací” i en el *Auditori “Rafael Beltrán” de Vila-real, obtenint bones crítiques de la premsa especialitzada.

Actualment és professora de piano i cant a les escoles de música “The Session” a Borriana i “Mestre Agut Manrique” a Almassora, així com en el Col·legi Elians School de Castelló. Pianista acompanyant en els exàmens de la Royal School of London.