Música d´avui

Per a tots els públics
Durada: 75 min aprox.

Sinopsi

Música de compositors contemporanis valencians, amb estrena d’obres en cada concert, amb l’objectiu de donar a conèixer la nostra música i aprofundir en aquest nou material.
Opció format conferencia-concert.

Programa “Titelles en contemporani”

Primera part

Sons blaus // Rafael Beltrán

Microcronías // Javier Costa
I. Liberamente, con fantasia
II. Allegro con bravura
III. Moderato. Allegretto vibrante
IV. Amplio e sostenuto
V. Allegro con brio

Segona part

Neuroclips // Enrique Gimeno
I.Àxons
II.Dendrites
III.Endorfina
IV.Sinapsi

Somniata

Ratarina

Titelles

Programa “Els nostres autors”

Primera part

Sons blaus // Rafael Beltrán

Sonata núm.2 op.94 // Sergei Prokofiev
I. Moderato
II. Presto
III. Andante
IV. Allegro con brio

Segona part

Neuroclips // Enrique Gimeno
I.Àxons
II.Dendrites
III.Endorfina
IV.Sinapsi

Microcronías // Javier Costa
I. Liberamente, con fantasia
II. Allegro con bravura
III. Moderato. Allegretto vibrante
IV. Amplio e sostenuto
V. Allegro con brio

Cambra Vuitena // Rafael Beltrán

Trajectòria
Música d´avui va néixer de la inquietud per conèixer noves músiques i donar-los una presència més destacada als auditoris de la nostra comunitat. En parlar de música contemporània ens trobem amb moltes idees preconcebudes, on es destaca la idea que és una música difícil d’escoltar, incomprensible per a la gent del carrer, i sobretot elitista, més si cap, si la comparem amb la música que de manera comú anomenem clàssica.
Així, en aquesta formació pretenen tirar per terra tots aquests perjudicis, i arribar a conèixer millor la música que realment s’està component en l’actualitat al nostre voltant.
Han realitzat diversos concerts, entre els quals destaquen les seves actuacions en el l´Auditori de Vila-real, la seva participació en el Cicle Els Dilluns Concert en el Casino Antic de Castelló i la seva participació dins d’unes jornades de formació en el conservatori de Carcaixent.
Fitxa artística

Flauta: Natàlia Lapuerta
Piano: Araceli Batalla
Disseny gràfic: Clara Aguilella
Fotografia: Alfredo Poré
Vídeo: Álvaro Beltrán
Producció: Música d’avui
Distribució: Clap’s Sound

Components

Araceli Batalla Salado

Natural de Vila-real, comença els seus estudis musicals de piano als nou anys en el Conservatori “Mestre Goterris” de la seva ciutat natal, passant a realitzar el Grau Mitjà en el conservatori “Mestre Tárrega” de Castelló amb el professor Óscar Campos.

Posteriorment, accedeix al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló on cursa el Grau Superior de la mà de Brenno Ambrosini, alhora que comença els seus estudis oficials de Cant amb la professora Margarita Fernández, finalitzant els dos l’any 2006 amb excel·lents qualificacions.

Després realitza el Biennio Sperimentale en el Conservatori Benedetto Marcello de Venècia en l’especialitat de piano solista, amb el professor Giorgio *Lovato, acabant amb les més altes qualificacions, a més de rebre una beca postmaster de l’Associació Lion’s Club.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb I. Kolodin, K. Popova, D. Kuyken, B. Ambrosini, G. Lovato, J. Mora, X. Piquer, C. Cruz, M. Korhonen, R. García, etc.

Com a solista, ha realitzat diversos recitals a Vila-real, Castelló, Vinaròs, Borriana, Alcudia, València, Albaida i altres llocs a Itàlia (Canossa, Pasiano vaig donar Pordenone, Venezia…) així com concerts de música de cambra amb la violoncel·lista Rocío Cintero o el trompetista Pau Botella entre uns altres.

Amb orquestra, ha tocat com a solista de l’Orquestra del teatre “La Fenice” de Venècia en el Teatre Malibran de la ciutat, tocant el “Concertino” de Jean Françaix, i amb l’orquestra de cambra resident del Palau de la Música de València “*Collegium Instrumentale”, “Els quatre temperaments” de P. Hindemith, dins del cicle d’abonament, concert que es va repetir a el “Auditori de Castelló” en el cicle “*Gent d’ací” i en l´Auditori “Rafael Beltrán” de Vila-real, obtenint bones crítiques de la premsa especialitzada.

Actualment és professora de piano i cant a les escoles de música “The Session” a Borriana i “Mestre Agut Manrique” a Almassora, així com en el Col·legi Elians School de Castelló. Pianista acompanyant en els exàmens de la Royal School of London.

Natalia Lapuerta

Llicenciada en l’especialitat de flauta travessera en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló amb les màximes qualificacions i Menció d’Honor al premi fi de carrera. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, especialitat escolar per la UNED. Perfecciona els seus estudis musicals amb les professores Elisa Ortells i Magdalena Martínez entre uns altres. Ha col·laborat amb la “Orquestra Clàssica de Gijón”, la “Banda Municipal” i “Orquestra Simfònica” de Castelló. Forma part de l´ “Orquestra *Supramúsica” de Vila-real. Actualment és professora al Centre d’Ensenyament Secundari “Fundació Flors” de Vila-real i en el Conservatori “Abel Mús” de Borriana.

Edu Borja

Edu Borja és un actor valencià, diplomat com a Professor d’Educació General Básica per la Universitat de València. Es va professionalitzar com a actor l’any 1983 en participar al muntatge “20.000 llegües de viatge submarí “ (de Juli Verne) de la mà de l’Entaulat Teatre. Amb aquesta companyia va intervindre també en els muntatges “El gegant de Romaní” i “Tirant lo Blanc”, representant per tot el País Valencià i gran part de l’estat espanyol.

Va passar per grups teatrals valencians com l’Entaulat, el col.lectiu Coll-verd i la Cataifa. Va impartir cursos per a mestres a la campanya “El Teatre a l’escola” i va participar durant dues temporades consecutives en la visita-espectacle guiada per a escoles pel teatre Principal de València anomenada “Juguem al teatre”.
El prestigios director suec del Marionetteatern d’Estocolm Michael Meschke, el convidà a formar part d’aquesta companyia durant l’any 1.988 per tal de muntar els espectacles “Ubu Rei” i “Don Quixot”. Edu Borja va actuar amb la companyia sueca en gira per Japó, Korea, Bulgaria, Andorra i Espanya.

En tornar de la seua experiència internacional en 1.989, Edu Borja va ser un dels actors pioners del doblatge valencià, sector que es va desenvolupar a València emparat per la creació de la Televisió Valenciana. Així, esdevé un dels actors més habituals del doblatge de pel.lícules, dibuixos ,sèries i documentals de la TVV. Ha posat la seua veu a grans actors de prestigi, com ara Karl Malden, Lawrence Olivier, Rod Steiger, Bob Hope, Robert Mitchum, Dudley Moore, Peter Duval, Anthony Queen, Fred Astair, David Niven, John Gilgaud, etc. També ha doblat personatges de dibuixos animats com ara Asterix i Bugss Bunny entre d’altres.

Paralel.lament, munta en 1.990 la seua pròpia companyia de teatre de marionetes i estrena distints espectacles tant per a adults com per a xiquets i per a tots els públics. ( “Soledats” , “T’odie” , “El Circus la Teranyina” , “Història de Titella” ,“Quixot Viu”, “Contes”, Geronto Show”) s’ha presentat amb els seus espectacles als més importants festivals internacionals de marionetes de l’estat espanyol obtenint crítiques força favorables. Ha actuat a països com Grècia, Suècia, Marroc o Croàcia.

Compagina conferències, representacions i cursets de marionetes per a escolars, mestres i públic en general amb el doblatge de produccions audiovisuals
en castellà i valencià i treballs com a actor a cinema i televisió.

Ha participat com a actor-presentador a varios programes de la Televisió Valenciana: “En primera persona”, “Fem Tele” i “ El Món de Xicutel”.

Ha participat com a actor en distints curtmetratges i també en vàrios capítols de sèries dramàtiques de RTVV.

Ha realitzat actuacions en directe d’animació virtual en temps real, on animapersonatges virtuals mitjançant un ordinador i interactuant amb el públic assistent.

Ha col.laborat amb importants companyies teatrals de l’Estat, com el grup valencià PTV (en l’espectacle “Cambio de Plan”), els grups de Madrid Uroc Teatro (en “Romeo y Julieta”), Imprebis (en els espectacles “Quijote” i “Moon”), el grup Arbolé de Saragossa a “El libro de los gorriones”, el Teatro de la Zarzuela de Madrid a l’espectacle “Las bodas de Luis Alonso” i també a varios espectacles de El Circo Gran Fele. Realitza titelles i màscares per encàrrec per a companyies professionals.

La seua col.lecció de marionetes ha estat exposada a distints llocs de la geografia valenciana i de l’estat espanyol . Des de 2011 forma part de la companyia Circo Gran Fele com a marionetista.