Dones del Barroc (quartet)

Per a tots els públics
Durada: 60 min aprox.

Sinopsi

Música antiga del Renaixement espanyol i el Barroc italià.

Programa

Primera part

– Teresica hermana, Cançoner del Duc de Calàbria
– Pinguele respinguete, Cançoner de Palau
– Por unos puertos arriva, Cançoner de Palau
– Ai Pelayo, Cançoner del Duc de Calàbria
– Ay triste que vengo, J. De la Encina
– Ojos garços, Cançoner del Duc de Calàbria
– Mas vale trocar amor por dolores, Cançoner de Palau
– Oy comamos y bebamos, Cançoner de Palau

Segona part

– Amor Dormiglione, Barbara Strozzi
– Che si può fare, Barbara Strozzi
– Non so sé, Francesca Caccini
– Cosi dicea, Francesca Caccini
– Regina caeli laetare Alleluia, Francesca Caccini
– S´io men vo, Francesca Caccini

Componentes
Componentes

Andrea Adsuara Queralt

Neix a Faura. Estudia piano i flauta de bec a València. Aquesta última especialitat la cursa amb els prestigiosos professors Elizabeth Volteche i David Antich, obtenint la màxima qualificació de la seva promoció.

Ha realitzat nombrosos cursos de Música Antiga amb un dels flautistes més virtuosos del món, Han Tol ( Professor Conservatori Superior de Basilea), a Gijón, on van tocar la primera òpera escrita per una dona: La Liberazione vaig donar Ruggiero dall’isola d’ Alcina de Francesca Cacini en el teatre Jovellanos de Gijón; diversos cursos amb el nostre valencià David Antich a Guadassuar, altres cursos en el Conservatori Superior de Saragossa amb Anna Amarguis, on també va rebre classes mestres de Kees Boeke, considerat un dels millors professors de flauta de bec del món.

Ha participat tocant com a flautista amb nombroses corals, ensembles de càmera, teatres…

Centra els seus estudis musicals cap a la docència i actualment és professora de piano, llenguatge musical i flauta de bec a l’Escola de Música “Camp de Morverdre” del Port de Sagunt.

També ha impartit cursos d’estiu a la Universitat de Magisteri de València, diverses guarderies i escoles d’educació especial per a nens amb problemes d’aprenentatge.

Onofre Serer Olivares

Neix a Quart de Poblet (València). Comença els seus estudis musicals en la “Agrupació Musical l’Amistat” de la seva ciutat natal, en l’especialitat de percussió. Realitza el Grau Professional de música en el Conservatori Professional de Música “Mestre Molins” amb el professor Ismael Cortés, obtenint el Premi Extraordinari de finalització de Grau Professional. Ha realitzat cursos amb M. Ramada, J. L.González i R. Benavent (ORTVE), J. Bourgeois (timbalero O.Filharmònica Montecarlo), P. Spiesser (solista internacional), R. Mas (timbal solista RTVE) i R. Mayans.
Dins del camp de la música antiga col·labora amb “Menestrils del Duch” i Grup Vocal de càmera “Renaixença”. Al març de 2013 col·labora amb el departament de música antiga del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, oferint l’òpera “Orfeu” de Monteverdi. Actualment rep classes del mestre Pedro Estevan. En l’àmbit pedagògic, imparteix classes de tabal en la Colla “Va de Bo” de Quart de Poblet i percussió en la “Associació Musical Centre Alsina” de València. És també pianista acompanyant de diverses corals, destacant el cor AAACEMA de València i l’Escola Coral “Veus Ajuntis” de Quart de Poblet, realitzant gires internacionals amb aquest últim. Finalitza els seus estudis de percussió amb excel·lent en el Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló amb el professor Lluis Marzal.

Araceli Batalla Salado

Natural de Vila-real, comença els seus estudis musicals de piano als nou anys en el Conservatori “Mestre Goterris” de la seva ciutat natal, passant a realitzar el Grau Mitjà en el conservatori “Mestre Tárrega” de Castelló amb el professor Óscar Campos.

Posteriorment, accedeix al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló on cursa el Grau Superior de la mà de Brenno Ambrosini, alhora que comença els seus estudis oficials de Cant amb la professora Margarita Fernández, finalitzant els dos l’any 2006 amb excel·lents qualificacions.Després realitza el Biennio Sperimentale en el Conservatori Benedetto Marcello de Venècia en l’especialitat de piano solista, amb el professor Giorgio Lovato, acabant amb les més altes qualificacions, a més de rebre una beca postmaster de l’Associació Lion’s Club.

Ha realitzat diversos cursos de perfeccionament amb I. Kolodin, K. Popova, D. Kuyken, B. Ambrosini, G. Lovato, J. Mora, F. X. Piquer, C. Cruz, M. Korhonen, R. García, etc.

Com a solista, ha realitzat diversos recitals a Vila-real, Castelló, Vinaròs, Borriana, Alcudia, València, Albaida i altres llocs a Itàlia (Canossa, Pasiano vaig donar Pordenone, Venezia…) així com concerts de música de cambra amb la violoncel·lista Rocío Cintero o el trompetista Pau Botella entre uns altres.

Robert Cases

Cursa los estudios de guitarra en el Conservatorio Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de Valencia y los de música antigua en los “Conservatorium van Amsterdam” y “Koninklijk Conservatorium” de La Haya. Ha realizado cursos de perfeccionamiento con R. Gallén, D. Russell, R. Ausell, M. Barrueco, H. Smith o E. Egüez, entre otros.

Es componente del grupo especializado en música barroca “Allegoria Ensemble”, grupo con el cual fue seleccionado para el programa “Antiqua 2010″ así como para el festival “Fringe Reincken 2010″ y “Fringe Utrech 2011″.

Cursa els estudis de guitarra en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i els de música antiga en els “Conservatorium van Amsterdam” i “Koninklijk *Conservatorium” de l’Haia . Ha realitzat cursos de perfeccionament amb R. Gallén, D. Russell, R. Ausell, M. Barrueco, H. Smith o I. Egüez, entre uns altres.

És component del grup especialitzat en música barroca “Allegoria Ensemble”, grup amb el qual va ser seleccionat per al programa “Antiqua 2010″ així com per al festival “Fringe Reincken 2010″ i “Fringe Utrech 2011″.

Ha col·laborat per tota Europa amb agrupacions com Kinderkoor Academi Nederland, COQU Ensemble, Grup Ricercare, La Nederlandse Bachverenining, Victoria Musicae, Música Trobada, Harmonia del Parnàs, Almodí Cor de Cambra, Amystis o EVO.

Ha tocat en grans produccions amb òpera, com “Agrippina” de G.F. Handel sota la direcció d’H.Schwartzman i M. Chance, el oratorio David de A. Conti sota la direcció de A. Curtis o l’estrena mundial de l’òpera “El triomf de l’Amor” de M. Ferreira sota la direcció de M.R. Montagut.

Pel que fa a la docència i la difusió de la música antiga, imparteix l’assignatura de Baix Continu a la Universitat d’Extremadura i col·labora amb el Conservatori Professional i Superior impartint cursos monogràfics. A causa de la seva intensa experiència amb la guitarra clàssica i amb els instruments antics, ha estat becat recentment per la “Spanish Guitar Foundation” per recuperar la guitarra de 10 cordes, iniciativa a través de la qual haurà de fer arranjaments propis i realitzar gires de concerts per a la seva difusió. Com a intèrpret d’instruments tradicionals, dirigeix des de novembre de 2013 la rondalla del “Grup de Dansis El Poblet de Godella”.