Explorasonsriures (trio)

Música per a bebès en un ambient distès i amb participació activa de pares i nens. Format que inclou mímica, ball, música.

Per a bebès fins a 3 anys i idealment no més de 15 bebès amb els seus respectius adults.

Opció de fer diverses passades de l’actuació per així arribar a més públic.

Durada: 30 min

Sinopsi

MÚSICA PER A GRANS I PETITS:

En aquest concert estarà permès riure’s, cantar, ballar, donar palmades, estar en silenci i aplaudir al moment que ens plagui, tant als adults com als més petits. Els joves espectadors viuran per primera vegada un concert sense les restriccions tradicionals i interioritzaran, gràcies a la pròpia experiència, la música que més els arribi.

Els vestuaris, la posada en escena i la imaginació ens ajudaran en aquest viatge musical, on per primera vegada la música “culta” baixarà de l’escenari i passejarà juntament amb els més petits de la casa, donant-se a conèixer d’una forma inèdita fins ara.

Cada concert serà una experiència d’intercanvi i complicitat on el descobriment de la música en viu i el silenci crearan moments únics i sorprenents.

En posar en contacte als nens amb el fet musical (cantar, ballar, tocar instruments, explorar sons i jugar amb ells) els estem donant l’oportunitat d’expressar-se creativament a través d’un altre llenguatge, però sobretot els estem beneficiant en el seu desenvolupament cognitiu i emocional. Els nens aprenen a escoltar, a establir relacions, a memoritzar, a expressar.

És un concert en el qual a través d’una història i mitjançant diferents instruments, la música ens mourà i commourà amb les seves melodies i frases, amb els seus ritmes i estils, i coneixerem juntament amb els nens com es pot gaudir d’ella.

Trajectòria

ExploraSONSriures és el resultat de les ganes de tres amigues músics que s’han dedicat tota la seva vida a l’ensenyament musical i volien donar una nova perspectiva a l’hora de transmetre la seva música. En el cas dels bebès, els va semblar un camp per explorar i descobrir així com arribar als més nens de la casa, a més de donar una eina més als seus pares per arribar a connectar amb ells i poder fer una activitat conjunta.

Fitxa artística

Flauta i petita percussió: Natàlia Lapuerta
Guitarra i petita percussió: Elena Lapuerta
Piano: Araceli Batalla
Disseny: ExploraSONSriures
Fotografia: ExploraSONSriures
Producció: ExploraSONSriures
Distribució: Clap´s Sound

Componentes

Araceli Batalla Salado

Natural de Vila-real, empieza sus estudios musicales de piano a los nueve años en el Conservatorio “Mestre Goterris” de su ciudad natal, pasando a realizar el Grado Medio en el conservatorio “Mestre Tárrega” de Castellón con el profesor Óscar Campos.

Posteriormente, accede al Conservatorio Superior “Salvador Seguí” de Castellón donde cursa el Grado Superior de la mano de Brenno Ambrosini, a la vez que empieza sus estudios oficiales de Canto con la profesora Margarita Fernández, finalizando los dos en el año 2006 con excelentes calificaciones.

Después realiza el Biennio Sperimentale en el Conservatorio Benedetto Marcello de Venecia en la especialidad de piano solista, con el profesor Giorgio Lovato, terminando con las más altas calificaciones, además de recibir una beca postmaster de la Asociación Lion’s Club.

Ha realizado diversos cursos de perfeccionamiento con E. Kolodin, K. Popova, D. Kuyken, B. Ambrosini, G. Lovato, J. Mora, F. X. Piquer, C. Cruz, M. Korhonen, R. García, etc.

Como solista, ha realizado diversos recitales en Vila-real, Castellón, Vinaroz, Borriana, Alcudia, Valencia, Albaida y otros lugares en Italia (Canossa, Pasiano di Pordenone, Venezia…) así como conciertos de música de cámara con la violonchelista Rocío Cintero o el trompetista Pau Botella entre otros.

Con orquesta, ha tocado como solista de la Orquesta del teatro “La Fenice” de Venecia en el Teatro Malibran de la ciudad, tocando el “Concertino” de Jean Françaix, y con la orquesta de cámara residente del Palau de la Música de Valencia “Collegium Instrumentale”, “Los cuatro temperamentos” de P. Hindemith, dentro del ciclo de abono, concierto que se repitió en el “Auditorio de Castellón” en el ciclo “Gent d’ací” y en el Auditori “Rafael Beltrán” de Vila-real, obteniendo buenas críticas de la prensa especializada.

Actualmente es profesora de piano y canto en las escuelas de música “The Session” en Borriana y “Mestre Agut Manrique” en Almazora, así como en el Colegio Elians School de Castellón. Pianista acompañante en los exámenes de la Royal School of London.

Natalia Lapuerta

Licenciada en la especialidad de flauta travesera en el Conservatorio Superior de Música “Salvador Seguí” de Castellón con las máximas calificaciones y Mención de Honor al premio fin de carrera. Licenciada en Filosofía y Ciencias de la Educación, especialidad escolar por la UNED. Perfecciona sus estudios musicales con las profesoras Elisa Ortells y Magdalena Martínez entre otros. Ha colaborado con la “Orquesta Clásica de Gijón”, la “Banda Municipal” y “Orquesta Sinfónica” de Castellón. Forma parte de la “Orquesta Supramúsica” de Vila-real. Actualmente es profesora en el Centro de Enseñanza Secundaria “Fundación Flors” de Vila-real y en el Conservatorio “Abel Mús” de Borriana.