Elan Quintet

Música de Cambra.
Per a  tots els públics.
Durada: 1h 30´ aprox.

El Quintet Elan sorgeix de la trobada de cinc músics membres de l’òpera del Palau Els Arts, València.
Conscients de la reponsabilitat com a ambaixadors del be cultural el significat del qual transcendeix les paraules, s’han involucrat de ple a portar a la llum composicions que la història havia deixat en l’oblit.
Per això dediquen també una especial cura al treball pedagògic guiant a les jovens generacions de músics a perseverar amb curiositat en la labor que permet una comunicació intercultural.
El Elan Quintet, els integrants del qual pertanyen a cinc nacionalitats, reflecteix aquesta gran riquesa en varietat, així com el seu ampli repertori que abasta del classicisme al romanticisme i que també inclou obres contemporànies, algunes amb reminiscències del tango i del flamenc.
L’ampli ventall sonor que els brinda la formació de quintet de corda i el seu afany per explorar el repertori camerístic els ha portat a redescobrir obres mestres tals com les de Arensky i Dvorak. Així mateix s’han dedicat especialment a explorar i redescobrir els quintets de George Onslow.
L’exigència que requereix la música de cambra en formació de quintet de corda els uneix cada vegada més en la seva recent trajectòria i els ha portat a tals èxits com ser convidats a interpretar la integral de quintets d’aquest compositor.
Aquesta integral l’han començat a gravar amb el segell discogràfic NAXOS i el seu primer volum serà publicat al setembre.

Programa Onslow

George Onslow: Quinteto N.22 op.57 en Mi bemol Mayor
Allegro non tanto vivace
Adagio
Scherzo-Allegro
Pastorale-Allegretto grazioso

George Onslow:Quinteto N.10 op.32 en fa menor

Largo-Allegro
Andante
Menuetto-Allegro impertuoso
Finale-allegro agitato

 

Fitxa artística

Matthew Baker: contrabaix
Benjamin Scherer, violí
Dimitri Tsirin, cello
Julia Hu, viola
Lelia Lancovici, violí

Producció: Elan Quintet
Distribución: Clap´s Sound

Components

Julia Hu

Violista americanotaiwanesa, Julia Hu, té entre uns altres els següents estudis musicals: Doctora en art musical en CUNY; Diplomada en Orquestra per HMT-Zurich: Master en Música a Manhattan School of Music. Els seus primers estudis, en múltiples instruments, incloent violí, piano i Er-Hu (violí xinès) van ser completats a Taiwan.
També va ser la guanyadora del premi “Young Artist International Competition” en 2000 a Nova York. Des de llavors, ha tocat com a solista i músic de càmera en el Carnegie Hall i moltes altres sales en ciutats dels Estats Units, Europa i Taiwan. Ha rebut entre altres premis el Moe Fellowship del Austrian-*American Culture Center, el Manhattan School of Music full scholarship Award, i el primer premi en Musical Instrument en Taipei. Abans de treballar en la OCV com viola tutti des de 2006, Julia Hu havia treballat en la VerbierFestival/Chamber Orchestra, Tonhalle Orchester, Zurich Symphony i Nuance ChamberEnsemble. Com a professora convidada ha impartit classes en el Conservatori Professional de Música de València i en el Queens College de Nova York, ademas de multiples Master Class a Taiwan.Actualment, és així mateix membre del Ensemble La Seu i Orquestra de Palau dels Arts (Orquestra de la Comunitat Valenciana).

Lelia Iancovici

Nascuda a Bucarest, Lelia Iancovici comença els seus estudis als set anys a la seva ciutat natal.
En 1996, continua els seus estudis a Estats Units, on obté la titulació superior de música a la Universitat d’Illinois (Urbana- Champaign) amb el professor Sherban Lupu, i la titulació en Master i “Performance Diploma” a la Universitat de Boston, sota la tutela del professor Peter Zazofsky.
A més, ha rebut consells de Sergiu Lucca, Ana Chumachenco, Adelina Oprean, Yfrah Neaman i Pamela Frank. Entre els seus premis destaquen els primers premis obtinguts en el “ConcorsoInternazionale vaig donar Musica Isola vaig donar Capri” (Itàlia), en el “Concurs del Festival d’Interpretació W. A. Mozart” (Romania) i en el “Concurs de Piano i Violí Sonata W. A. Mozart” (Romania). Ha participat en festivals com el “Kent/Blossom Festival”, en el 2001, rebent lliçons de William Preucil i Anton Nel, i on a més obté el premi Joseph Gingold; “Tanglewood Festival”, en el 2002, i en el “Verbier Festival”, l’any 2003. Des de 2005 forma part de l’Orquestra de cambra de Verbier. En 2010 va participar en el Festival de Salzburg Angelika Prokopp – Sommerakademieder Wiener Philharmoniker i durant un any va tocar de suplent amb la Orchester der WienerStaatsoper ( Wiener Philharmoniker) . Actualment és violin tutti de l’Orquestra del Palau dels Arts.

Matthew Baker

Matt, amb una àmplia carrera com contrabaixista, ha aconseguit el reconeixement mundial pel seu treball en la música clàssica, jazz, folk, i la representació teatral en més de 20 països. Ha tingut gran èxit de crítica de concerts en publicacions com The Times, Independent, i The Guardian (Londres), The Sunday Herald i The Scotsman (Glasgow), WAZ (Münster), Jazz a Europa (Països Baixos), Irish Estafis (Dublín), Càmera Music Magazine (Estats Units), ABC (Espanya), Quaderns de Jazz (Espanya), L’Informatiu (Espanya) i Les Províncies (València). Matt ha fet sonar el seu contrabaix amb els grans del jazz com Bob Mintzer, Terri Lyne Carrington, Mike Mainieri, Jorge Pardo, Dave Samuels, Mike Mossman, Steve Brown, Clark Terry, Yoel Páez i Víctor Mendoza. En 2008, Matt va guanyar el primer premi amb el seu duo en el concurs de Jazz UPV a València, Espanya i actualment treballa amb el seu jazz duos JPMB i Duo forner / Zambelli, a més d’altres conjunts.
Originari de la ciutat de Sioux, Lowa, Matthew Baker va començar la seva carrera professional en el contrabaix a la primerenca edat de 13 anys amb l’Orquestra Simfònica de la ciutat de Sioux, primer com a secció i més tard com a contrabaix director. Estudiant de Gary Karr, James VanDemark, William Ritchie, Corin llarg, Duncan McTier, Jiri Hudec, i Rodney Slatford entre uns altres. Té una Llicenciatura en Música de la Royal Northern College of Music de Manchester, Regne Unit, i un Diploma de Postgrau de la Royal Academy of Music de Londres, Regne Unit.

Benjamin Scherer

Benjamin Scherer Quesada va néixer en 1979 en Königstein/Taunus, Alemanya, i ha viscut a Espanya, França i Holanda. Va estudiar amb Prof. Zakhar Bron a l´ “Escola Superior de Música Regna Sofia” (Madrid), va prosseguir els seus estudis a Holanda amb el Prof. Herman Krebbers i va obtenir el “masters degree” en el “Conservatorium van Amsterdam” com a alumne del Prof. Ilya Grubert. Posteriorment s’ha especialitzat en música antiga en el “Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris” amb el Prof. Patrick Bismuth (violí barroc).
El violinista hispà-alemany s’ha dedicat amb gran devoció a la música de cambra i és membre fundador de diversos grups amb els quals ha actuat a Europa i Estats Units.
Ha rebut primers premis en els concursos “Primer Palau” (1999), “Paper de Música” (2000) i el “Premi d’Interpretació Musical INAEM” (2012). A Espanya i França ha actuat com a solista així com concertinoconvidat, participat en Festivals tals com “Chaise-*Dieu”, “Rheingau Musik Festival” i ha col·laborat en nombrosos enregistraments.
Benjamin Scherer Quesada ha obtingut el diploma de l’Acadèmia de la “Royal Concertgebouw Orchestra” i ha estat segon concertino de la “Nederlands Kamerorkest”. Col·labora amb orquestres de renom com “Bayerische Staatsoper”, “La ChambrePhilharmonique” així com amb assemblis barrocs tals com “Els Arts Florissants” i “Al Ayre Español”. Des de 2012 és membre de la “Orquestra de la Comunitat Valenciana”.

Dimitri Tsirin

Guanyador de diversos importants concursos internacionals de violoncel (Rostropovich a París, Leonard Rose a Washington, Tchaikovsky a Moscou) Dmitri Tsirin ha realitzat els seus estudis amb professors com a N. Shahkovskaya i N. Gutman. També ha rebut classes amb D. Shafran i M. Rostropovich . Com a solista , ha tocat amb prestigioses orquestres com: North Dutch Symphony Orchestra, Baltimore Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic, Berlín Rundfunk Orchester etc. Dmitri ha ofert una gran quantitat de classes magistrals a Rússia , Israel, Dinamarca i Espanya. Ha col·laborat amb músics com MichailLidsky , Ernst Kovacic , Christian Altenburger , Boris Beresovsky , Marianna Shirinian en prestigiosos festivals de música de cambra (Kuhmo, Esbjerg). Per recomanació de MstislavRostropovich, Dmitri va aconseguir el violoncel J.B.Guadagnini de la col·lecció de l’Estat Rus.